Jdi na obsah Jdi na menu
 


2010

16. 11. 2012

  Zásahy výjezdové jednotky

2010

 

01.01.       - Ostřetín - požár sazí v komíně rodinného domu

13.01.        - Ostřetín - D.N. - vyproštění automobilu

06.02.        - Horní Jelení - odklízení ledu ze střechy hospody ,, U Floriana"

23.02.        - Ostřetín - technická pomoc při odklízení spadlého přístřešku

02.03.        - Holice - Poběžovice - požár rodinného domu

27.03.        - Staré Holice - požár novostavby rodinného domu

30.04.        - Litětiny - Ochlazení stromů kolem ohniště na koupališti

26.05.        - Holice - Odklízení uhlí z vozovky na kruhovém objezdu

28.05.        - Horní Jelení - Požár střechy domu zapřičiňěný bleskem

04.08.        - Ceradice - Platenice, - Požár obilného strniště

14.12.       - Holice- Podlesí,- požární cvičení - průmyslový objekt

 

  

04.08.2010 - Čeradice. Platenice - požár obilného strniště

V 15:55 nám byl vyhlášen poplach na požár obilného strniště u Čeradic, Přes vysílačku jsme za jízdy zjišťovali kde se požár nachází protože zdálky bylo těžké rozpoznat kudy se k zásahu vydat. Při příjezdu na pole jsme zjistili rozsah požáru, najeli s vozidlem do míst kde strniště ještě hořelo a doutnalo a vysokotlakým vedením uhasili zbytky požáru. Po ukončení hasicích prací sice stále přijížděla nová a nová hasičská vozidla z nedalekého okolí, ale vše bylo již pod kontrolou. Hašení se tedy zůčastnili profesionálové z Holic, naše jednotka, SDH Dašice a  SDH Dolní Roveň.
 

30.04.2010 - Litětiny - ochlazení stromů kolem ohniště

Ve 20:20 nám byl vyhlášen poplach na požár lesa v Litětinách. Kouř byl vidět už od Ostřetína, před Litětinama jsme vyděli i plameny, které sahaly po špičky stromů. Po příjezdu na místní koupaliště jsme zjistili, že se jedná o velký oheň na pálení čarodejnic, který ale ohrožoval okolní stromy. Po příjezdu jsme vytáhli vysokotlaké vedení a začali jsme ochlazovat stromy v blízkém okolí. Na místo dojeli také profesionální hasiči z Holic a hasiči z Dolní Rovně. Na místě byli také hasiči z Litětin.

  

27.03.2010 - Staré Holice - požár novostavby rodinného domu

V 7:29 byl vyhlášen poplach na požár nízké budovy na Starých Holicích směr Koudelka. Vyjeli jsme pár minut po ohlášení, protože jsme se právě scházeli v hasičárně na sběr železa. Na místo jsme dorazili ve čtyřech lidech hned po profesionálních hasičích. Z našeho auta jsme natáhli tři proudy, použili jsme dýchací techniku, žebříky a bourací sekyru a aktivně jsme se podíleli na hašení novostavby. Zasahovaly zde i dobrovolné jednotky z Holic, Horního Jelení a Dolní Rovně. Vrátili jsme se kolem desáté hodiny.

02.03.2010 - Holice- Požár rodinného domu

Ve 22.35 hodin zasahovali profesionální hasiči z Holic a Pardubic a dále dobrovolní hasiči z Ostřetína (kteří na místo dorazili jako první), Horního Jelení, Borohrádku a Holic u požáru rodinného domu v Holicích, místní části Koudelka. Ještě před příjezdem hasičů stačila z domu vyběhnout žena s dítětem. Ohnisko požáru bylo v přízemí, v jedné místnosti. Výrazně byly požárem poškozeny stropy. Požár se tak rychle rozšířil na půdu a plameny poškodily střechu a shořelo i uskladněné seno na půdě domu. Požár jsme dostali pod kontrolu ve 23.35 hodin. Museli jsme postupně vyklidit všechno seno z půdy. Požár byl zcela zlikvidován ve 3.56 hodin. Noc strávila žena s dítětem u příbuzných. V časných ranních hodinách spadly další poškozené stropy v požárem poškozeném domě. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci  pultového mrazáku.                         Zdroj: Pardubický denník

06.02.2010 - odklízení ledu a sněhu ze střechy

 Horní jelení - na žádost majitelky restaurace ,,U Floriana" a po domluvěs našim starostou a následně s operačním, jsme vyjeli v 8 hodin ráno na Horní Jelení k restauraci, kde bylo potřeba odstranit ledové převisy a sníh ze střechy z důvodu možného pádu a následného zranění chodců. Za použití vozidla a strhovacích háků jsme převisy odstranily. Zásah byl o to komplikovaný, jelikož se v blízkosti nacházelo elektrické vedení  

01.01.2010 - požár sazí v komíně

Kolem 8 hodiny večerní, jsme byli povoláni na požár střechy rodinného domu v Ostřetíně. Při příjezdu na místo hned za profesionálními hasiči jsme zjistili, že se jedná o požár sazí v komíně. Na místo dorazily také dobrovolné jednotky z Horního Jelení a Holic. Oheň se po spolupráci s profeionálními hasiči podařilo brzo uhasit.